Infotehna d.o.o   Split,   software development company   since 1990.
IZBORNIK:
Skip Navigation Links.
Pjaca-Split
(Gospe od Zvonika)
e-mail: infotehna@dalmatica.com

CLOUD  Web Aplikacije:       Primjer rada u oblaku : Škola za odrasle  ili drugi primjer   Izleti


Rad u oblacima uz današnje poimanje poslovanja, mobilnosti tehnologije, ljudi i znanja je budućnost bez koje nitko neće moći ni pomisliti poslovati.

Podrijetlo pojama " U Oblaku" nije precizno utvrđena, a pretpostavlja se da je nastao u  matematici ili  fizici da bi se ukazalo na neodređenost, a danas označava kompjuterske aplikacije kojima pristupamo putem interneta koristimo resurse koji su nama potrebni i ne razmišljamo o tome gdje se oni fizički nalaze.
Prednosti u odnosu na klasične aplikacije su nevjerojatne. Nema brige o održavanju sustava, licencama, novim verzijama sistemskog softwarea. Sve radi uvijek u svakom trenutku i bilo gdje, sa bilo kojim uređajem, od klasičnog stolnog računala do pametnog telefona.

Maleni primjer aplikacije "u oblacima" je upravo ovo što čitate. Pisana je u Microsoft Visual Studio alatima korištenjem C# programskog jezika.
Treba naglasti da je to izvanredno, ali nije presudno. Svi danas standardni alati su izuzetno kvalitetni i pouzdani, te kvalitet i pouzdanost neke aplikacije ovisi isključivo o nama samima.

Primjer programa u oblacima pogledajte (treći primjer)   OVDJE

Cijena nabave, instalacije i održavanja klasičnog sustava nije usporediva sa najmom sustava jednakih karakteristika u oblacima.

Pretpostavlja se da će strateška orjentacija na CLOUD aplikacije Europi do 2020g. donijeti 2.5 milijuna novih radnih mjesta i 160 milijardi Eura prihoda.
Pogledati na: "European Cloud Computing Strategy".


Već odavno koristimo tehnologije potrebne za razvoj cloud aplikacija. Vrlo rado ćemo odgovoriti na svaki Vaš upit.


 Sve aplikacije smo spremni na zahtjev demonstrirati i prilagoditi potrebama kupca.